הגדרה מחיר פיתוי
הצגת מחיר מאד זול לעתים מחיר הפסד שאין כוונה למכור את המוצר במחיר שפורסם.
המוכר מציג מחיר מאד זול כדי למשוך את הקונה ומנסה לשדרג את העסקה או להציע מוצר אחר.
לגיטימי לנסות לשדרג או להציע מוצר אחר אבל אם המוכר לא עומד בהצעה לספק את המוצר שפורסם זו הטעייה שפוגעת בצרכנים, במתחרים ובסביבה העסקית.
מוצר פיתוי
כולנו נחשפנו לפרסום של מחירים אטרקטיביים אבל כשאנו מנסים לרכוש את המוצר אומרים לנו שהמוצר אזל , שאין במלאי או שיש במלאי אבל כדאי להוסיף סכום זניח כדי לקבל יותר .
המחיר הראשוני שמפורסם מפתה כדי למשוך את הצרכן להתעניין וכדי לקבל את המוצר נצטרך להוסיף כסף.
חברות גדולות וחברות קטנות משווקות מוצרים באמצעות מחירי פיתוי.
הצרכנים מכירים את הטקטיקה הזו וברוב המקרים יודעים להתמודד מולה.
לדוגמה חברת easyjet מציעה מחירים מאד זולים וכדי לקבל ערכים נוספים צריך להוסיף כסף, ואם בודקים טוב לעתים מחירי חברות ה low-cost כולל השדרוגים זהים למחירי החברות הסדירות.
באמצעות מחיר פיתוי הצרכן מקבל מוצר אחר מהמוצר הראשוני שפורסם.
בשונה מחברות ה low-cost יש לא מעט עסקים בישראל שמראש פועלים בפרקטיקת מוצרי פיתוי, מבלי כוונה למכור במחיר שפורסם, לעתים אין להם בכלל את המוצר וכל תכלית הצגת המחיר היא למכור מוצר משודרג או אחר.
ההבדל בין שדרוג למחיר פיתוי
יש שוני מהותי בין ניסיון להציע מחיר זול ,באופן שקוף,שניתן לבצע עסקה – כמו ש"easyjet" פועלת לבין הצגת מחיר פיקטיבית שכל מטרתה למשוך את הצרכן למחיר גבוה יותר או למוצר אחר. ומראש אין כלי כוונה למכור במחיר שהוצג.
פרקטיקת מוצרי פיתוי היא שיטת מכירות שפוגעת בניסיון להגיע לסחר הוגן, פוגעת בצרכנים, פוגעת במתחרים ופוגעת ביבואנים .
"הצגת מוצר פיתוי וסירוב למכור אותו במחיר המוצג ('מוצר פיתוי') היא התנהלות פסולה, המנוגדת לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א – 1981, ומהווה הפרה של הסכם ההתקשרות בין העסק לבין הצרכן .התנהלות זו גורמת נזקים חמורים, כספיים ותדמיתיים כאחד.
כצרכנים חשוב להשוות ולבדוק את ההצעות, עדיף לבצע את ההשוואות מראש ולתאם ציפיות לפני ההגעה לנקודת הרכישה. צריך לזכור שבנקודת הרכישה היכולת שלנו להתמודד קשה יותר.
וכשים מוצר? מתלבטים היכן לרכוש? רוצים להתייעץ ?
מוזמנים לשלוח פניה במייל ונשמח לעזור .
לפניות במייל : info@omgdeal.co.il